duyurular

05

Eylül

Erasmus+ UZEM Konsorsiyumu Personel Hareketliliği (Ders Verme) - Proje No: 2023-TR01-KA131-HED-000136980

Değişim Programları Koordinatörlüğü - Erasmus+ Programı

Erasmus+ UZEM Konsorsiyumu Personel Hareketliliği

Proje Numarası

 

Ders Verme: 2023-TR01-KA131-HED-000136980
 

Başvuru Tarihleri

5 Eylül 2024 – 18 Eylül 2024

Son Başvuru Tarihi ve Saati

18 Eylül 2024 saat 13:00

 

Erasmus+ UZEM Konsorsiyum projesi kapsamında bu duyuruda ilan edilen faaliyetlere yalnızca KTÜ UZEM biriminde görevli personel başvuru yapabilir.

Tahmini Kontenjan


Ders Verme Hareketliliği: 3 personel

Ders Verme Hareketliliğine Başvuru Yapabilecek Kadrolar

Prof.Dr. / Doç.Dr. / Dr.Öğr.Üyesi

Faaliyetin Gerçekleştirilebileceği Son Tarih

31 Temmuz 2025

Hibelendirilecek Süre

4 gün

Ders Verme Hareketliliği için

İkili Anlaşmalar

İkili anlaşma listesi için tıklayınız.

**Faaliyet öncesi anlaşma yapılması şartıyla bu liste dışında kalan, program ülkelerinde bulunan ECHE sahibi üniversitelere ziyaret gerçekleştirilebilir.

Günlük Hibe Miktarları

Seyahat Desteği (Mesafeye göre belirlenen standart tutarlar)

Ülkelere göre günlük hibe miktarlarını görmek için tıklayınız.

Seyahat desteği tutarlarını görmek için tıklayınız.

Hibe Desteği

 4 gün + Seyahat Desteği

(Distance Calculator'a göre Trabzon ile gidilecek şehir arası tek yönlü olarak hesaplanır ve hangi mesafe bandına gelindiğine göre o bant aralığı için belirlenmiş standart tutar seyahat desteği olarak ödenir. Alınan biletin tutarı - daha uygun ya da daha pahalı olması - dikkate alınmaz)

Engelli Personel için Ek Hibe İmkânı

Engelli personelin hak kazanması durumunda ek hibe alması mümkün olabilir. Ek hibe talepleri ofisimize iletildiğinde talep Ulusal Ajans’a iletilir ve Ulusal Ajans her bir talebi özel olarak değerlendirir.

Başvuru ve Değerlendirme Kriterleri / Ek Puan ve Puan Kesintisi Uygulanacak Durumlar ve Koşulları

Değerlendirme Kriterleri Değerlendirme kriterleri her proje çağrısı dönemine özel olarak Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yayımlanan “Uygulama El Kitabı” doğrultusunda belirlenir. Buna ek olarak, KTÜ Erasmus+ yönergesindeki maddeler dikkate alınır. Her başvuru dönemine ait çıkılan ilanda belirtilen değerlendirme kriterleri mutlak suretle dikkate alınmalıdır. Bütçenin kısıtlı olduğu durumlarda adaylar birim/bölüm bazlı değil; fakülte, yüksekokul, enstitü ve diğer birimler çatısı altında değerlendirilir. Dil puanı ile ek puan ve puan kesintisi uygulamaları sonrasında oluşan değerlendirme puanı ve faydalanma sayıları doğrultusunda oluşan sıralamaya göre bütçenin yeterli olduğu sayıda aday farklı fakülte/yüksekokul/enstitü/diğer kategorilerinden asil olarak belirlenir.

Dil Puanı: Adayların YÖK tarafından düzenlenen veya denkliği kabul edilen dil sınavlarından herhangi birinden 100 üzerinden en az 50 puan almış olmaları ve bunu belgelendirmeleri gerekir. Dil puanı ek puanın uygulanacağı baz puan olarak değerlendirmeye alınır. Dil sınavı sonuç belgelerinde tarih şartı aranmamaktadır. KTÜ Erasmus+ yönergesine göre, eğitimlerinin lisans, yüksek lisans veya doktora kademelerinden herhangi birini yurt dışında tamamlamış adaylar, sunacakları bir dil sınavı sonuç belgesi yoksa yurt dışında tamamladıkları eğitime ait diploma/mezuniyet belgelerini başvuru esnasında sunmaları halinde dil puanları 75 olarak değerlendirmeye alınır; bu durumdaki adaylar daha yüksek puan aldıklarını gösteren bir dil sınavı sonuç belgesine sahiplerse, kendileri için daha avantajlı olacağından dil sınav sonuç belgesini sunmalıdırlar.

1

İlk kez katılım seçimde önceliklendirilir. (Programdan hiç faydalanmamış adaylar öncelikli olarak değerlendirmeye alınır) Programdan daha önce faydalanmış adaylar faydalanma sayıları dikkate alınarak listede yer alır.

2

Eğitim Alma Faaliyetinde idari personel önceliklendirilir. (+10 puan)

3

Eğitim Alma Faaliyetinde dijital becerilerin geliştirilmesine yönelik faaliyetler önceliklendirilir. (+5 puan)

4

Engelli personel önceliklendirilir. (+10 puan)

5

Gazi personel ile şehit ve gazi eş ve çocuğu personel önceliklendirilir. (+15 puan)

6

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanlığı tarafından hazırlanan 2021-2025 Ulusal Yapay Zeka Stratejisi kapsamında Yapay Zeka ile ilgili faaliyetler önceliklendirilir. (+5 puan)*

7

Kendileri veya 1. Derece yakınları AFAD’dan afetzede yardımı alanlar önceliklendirilir. (+10 puan)

8

Vatandaşı olunan ülkeye hareketliliklere düşük öncelik verilir. (-10 puan)

9

Önceki dönemlerde hak kazanmasına rağmen mücbir bir sebep olmaksızın faaliyetini gerçekleştirilmemesi (-10 puan)

10

Program kuralları uyarınca, başvuru esnasında kabul mektubu sunulması (+10 puan)
Başvuru esnasında kabul mektubu sunulması zorunlu değildir, ancak sunulması halinde değerlendirme aşamasında sunan personelin değerlendirme puanına 10 puan eklenecektir.

Kabul mektubu formatı

1- Kurumun antetli kağıdına düzenlenmiş olmalı (headed paper)
2- Karşı kurumdaki yetkili tarafından imzalı ve kaşeli/mühürlü olmalı (Karşı kurumdaki öğretim üyesi, Erasmus+ ofisindeki bir yetkili veya ilgili bölümün bölüm başkanı/davet eden öğretim üyesi imzalayabilir)
3- Adayın adı soyadı, “Erasmus+ Staff Mobility” kapsamında kabul edildiği ve faaliyet tarihleri açıkça belirtilmeli.

                          Uyarı: Ek puan uygulamalarından faydalanabilmek için personelin kanıtlayıcı belgeleri başvuru aşamasında sisteme yükleyerek Koordinatörlüğümüze sunması zorunludur; kanıtlayıcı belgesini sunmayan personelin, ek puan uygulamasından faydalanması mümkün olmayacaktır. Ek puan uygulamaları doğrudan hak kazanma şeklinde değil, nihai değerlendirme skoruna ek puan uygulanması şeklinde gerçekleşir.

*Ulusal Yapay Zeka stratejisine yönelik değerlendirme için referans alınacak el kitabı: https://cbddo.gov.tr/SharedFolderServer/Genel/File/TR-UlusalYZStratejisi2021-2025.pdf

 

BAŞVURU AŞAMASINDAKİ TERCİHLER HAKKINDA

Başvuru aşamasında beyan edilen tercihlerin değerlendirme aşamasında pozitif veya negatif bir etkisi yoktur.

Personel Ders Verme başvurusunda tercih aşamasında listelenen kurumlardan herhangi birini işaretleyebilirsiniz. Bölümünüzün anlaşması yoksa hiçbir kurum listelenmeyecektir, bu durumda "“KTÜ Erasmus E-Belge Sistemi Kayıt Formunda üniversite veya ülke tercihimi beyan ettim" seçeneğini işaretleyebilir veya tercih işaretlemesi yapmadan başvurunuzu tamamlayabilirsiniz.

 

BAŞVURU ADRESİ

Başvurular Türkiye Ulusal Ajansı'nın başvuru portalı üzerinden alınacaktır.

 

İletişim

Erasmus+ Personel Hareketliliği veya başvurulara ilişkin sorularınızı lütfen aşağıdaki ilgiliye e-posta üzerinden iletiniz.

Öğr. Gör. Onur AYDIN

Erasmus+ Personel Hareketliliği Sorumlusu

E-Posta: ktu.iro.aydin@gmail.com