duyurular

09

Eylül

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

2024-2025 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıtları (Tıp  Fakültesi  ve Diş Hekimliği Fakültesi Öğrencileri Hariç)

 

                                          

1. Kayıt Hakkında

2024-2025 Güz Dönemi Ders Kayıtları 16/09/2024-20/09/2024 tarihleri arasında https://derseyazilim.ktu.edu.tr/ üzerinden yapılacaktır. 16 Eylül Pazartesi günü saat 13:30'da başlayacaktır.

2.) Danışman Onayı

Yönetmeliğimize göre; normal kayıt süresinde alınan dersler için danışman onayı gerekmemektedir. Öğrenciler ders bırakma ve ders ekleme süresi içerisinde aldıkları dersleri akademik danışmanlarına onaylatmak zorundadır.

3.) Çift Anadal/Yandal öğrencileri ders kayıtlarını interaktif olarak yapacaklardır.

4.)  Ders Ekleme /Çıkarma    

Ders ekleme/çıkarma 23/24 Eylül 2024 tarihleri arasında https://derseyazilim.ktu.edu.tr/   üzerinden yapılacaktır.

5.) Ders Kayıtlarının İnternetten İlanı, İtirazlar ve Düzeltmeler

a) Öğrenciler yazılım yaptığı eğitim-öğretim çalışmalarına ilişkin itirazlarını 26/27 Eylül 2024 tarihleri arasında, ÖİDB'ye posta ya da oidb@ktu.edu.tr adresine e-posta göndererek yapabileceklerdir.

b) Derse yazılıma ilişkin herhangi bir itirazda bulunmayan öğrencilerin, Ders kayıtları interaktif olarak yazıldıkları şekilde kesinlik kazanacaktır.

6.) Genel Hükümler

a) Yönetmelik gereği; E-Öğrenci şifresini kullanarak yaptıkları interaktif ders kayıt işlemlerinin tümünden öğrenciler sorumludurlar.

b) Ön koşullu derslere yazılım yapılabilmesi için, o dersin ön koşulunun sağlanmış olması gerekmektedir. Ancak azami öğrenim süresinin son yılındaki öğrenciler (normal öğrenim süresi 2 yıl için 4. yılda, normal öğrenim süresi 4 yıl için 7. yılda, 5 yıl için 8. yılda bulunan) öğrenciler için bu sınırlama yoktur.

c) Öğrencilerin ders yazılımında 40 saat sınırlaması vardır. Ancak azami öğrenim süresinin son yılındaki öğrenciler ve tüm derslerini aldığında o yarıyılın sonunda mezun olabilecek öğrenciler için bu sınırlama yoktur.

d) Genel not ortalaması 1,80 den küçük olan öğrenciler, üst yarıyıldan (3.sınıftan) ders alamayacaktır. Ancak azami öğrenim süresinin son yılındaki öğrenciler (normal öğrenim süresi 4 yıl için 7. yılda, 5 yıl için 8. yılda bulunan) öğrenciler için bu sınırlama yoktur.

Meslek Yüksekokullarında 2017-2018 eğitim-öğretim yılı ve daha sonraki eğitim-öğretim yıllarında ikinci yarıyılını tamamlayan ve genel not ortalaması 1,00 den küçük olan öğrenciler, üst yarıyıldan (2.sınıftan) ders alamayacaktır.

e) Ders Kayıt esaslarına aykırı olarak işlem yaptığı tespit edilen öğrencinin söz konusu yazılımı iptal edilecektir.

f)  Aynı dönem içerisinde Üniversite seçmeli derslerden en fazla 1 tane alabilirsiniz..

7.) Ders Kaydı Yapmayacak ve Kaydı Geçersiz Olacak Öğrenciler

a) Güz yarıyılı uzaklaştırma disiplin cezası alanlar

8.) Kayıt Yaparken

Ders kayıt işlemi 2 aşamalıdır.

* Her bir ders için yaptığınız ekle/çıkar işlemi ile kayıt için onay istenecek ve onaylamanız durumunda ders kaydınızın 1. aşaması gerçekleşecektir. 

* 2. aşamada ise  'Yazılımı Onayla'  butonuna basarak ders kaydınız tamamlanmış olacaktır. Sadece tekrar dersi olup yeni ders seçmeyecek olan öğrencilerin mutlaka 'Yazılımı Onayla' butonuna basarak kayıt işlemini tamamlamaları gerekmektedir. 'Yazılımı Onayla' işlemini bir kez yapmanız yeterli olacaktır.

NOT: 'Yazılımı Onayla' butonuna bir kez bastığınızda daha sonra yapacağınız ekle/çıkar işlemleri için tekrar bir onay gerekmeyecektir. Yapacağınız bütün işlemler kalıcı olacaktır. Tüm derslerinizi (zorunlu/seçmeli) seçmiş  olduğunuzdan emin olunuz.

9.) Katkı Payları / Öğrenim Ücretleri               

a) Normal öğrenim süresini okuyan gündüz öğretim öğrencileri katkı payı (harç) ödemeyeceklerdir.

b) İkinci öğretim, uzaktan öğretim ve yurt dışından kabul edilen öğrenciler öğrenim ücretini ödeyecektir.

c) Bir Yükseköğretim programına kayıtlı iken ikinci bir Yükseköğretim programına kayıtlı öğrenciler  katkı payı (harç) ödeyecektir.

d) TC Kimlik Numarınız veya yabancı öğrenci kimlik numaranız ile Vakıfbank şubelerinden, Vakıfbank ATM'lerinden, Vakıfbank İnternet Bankacılığından veya  harç ödeme sisteminden (https://harc.ktu.edu.tr/ ) kredi kartı/banka kartı ile ödeme yapabilirsiniz.

2024 – 2025 Eğitim – Öğretim Yılı Katkı Payları, Uzaktan Öğretim ve İkinci Öğretim Öğrenim Ücretleri için tıklayınız.

Yabancı Uyruklu Öğrenci %25  İndirim Başvuru  Şekli ve Başvuru İçin Gerekli Belgeler  

10.) Bölüm Dersleriniz

2024-2025 Eğitim-Öğretim yılında bölümlerin açtığı dersleri Dönem Dersleri  üzerinden öğrenebilirsiniz.

11.) Seçmeli Dersler

a) Bölüm seçmeli derslerine, her ders için belirlenen kontenjan kadar öğrenci yazılım yapabilecektir. (Kontenjanlar Bölüm Başkanlığı tarafından belirlenmektedir.)

b) Kontenjanı dolan seçmeli dersler sistemde kırmızı olarak görülecektir.

c) Tekrara kaldıkları başarısız seçmeli derslerini, başka seçmeli dersler ile değiştirmek isteyen öğrenciler; tekrar derslerini çıkartıp, yeni seçmeli derslerini ekleyebilecektir.

12.) Tüm Öğrencilerin Dikkatine

Ders Kayıtları ile ilgili duyurular için; Fakülteniz, Meslek Yüksekokulunuz veya Bölümünüzün web sayfasına mutlaka bakınız.

13.) 1. Sınıf Öğrencilerinin Dikkatine

1. sınıf öğrencileri güz dönemi için ders kaydı yapmayacaklardır. Ders Kayıtları  güz dönemi için Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından yapılacaktır.

Katkı payı, öğrenim ücreti veya ikinci üniversiteden dolayı harç ödemesi gereken öğrenciler, öğrencilik haklarından yararlanmak ve derslere devam etmek için süresi içinde  ödeme yapmaları gerekmektedir.

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile İletişim İçin Tıklayınız.