duyurular

29

Ağustos

2024-2025 Güz Yarıyılı Kurumlar Arası, Kurumiçi Yatay Geçiş, Merkezi Yatay Geçiş, Çiftanadal/Yandal Başvuru Sonuçları ve Kayıt İşlemi

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

Başvuru Sonuçları

Başvuru Sonuçlarını Görmek İçin Tıklayınız

Yedek Kayıt Hakkı elde eden öğrencilerimiz durumlarını Başvuru Sonuçları linkinden takip  edebilecektir.

Not: Fakültelerin değerlendirme komisyonlarından başvuru sonuçları geldikçe duyuruya eklenecektir. 

Kayıt İşlemi

Yedek Adayların Üçüncü Kayıt Tarihleri: 16-17 Eylül 2024 (16 Eylül 2024 günü başlayacak.)

Yedek Adayların İkinci Kayıt Tarihleri: 12-13 Eylül 2024 (13 Eylül 2024 günü saat  16:00'da sona erdi.)

Yedek Adayların İlk Kayıt Tarihleri: 10-11 Eylül 2024  (11 Eylül 2024 günü saat  16:00'da sona erdi.)

Asıl Adayların Kesin Kayıt Tarihleri : 04-06 Eylül 2024  (06 Eylül 2024 günü saat 16:00'da  sona erdi.)

Kurumlar Arası Yatay Geçiş, Merkezi Yatay Geçiş Kayıt İçin Tıklayınız. 

(Kayıt giriş ekranına; başvuru  e-posta adresiniz ve başvuru şifreniz ile giriş yapınız.)

Kurumlar Arası Yatay Geçiş, Merkezi Yatay Geçiş Kayıt Klavuzu

Çiftanadal, Yandal, Kurum İçi Yatay Geçiş Programlarına Kayıt İçin Tıklayınız. 

(Kayıt giriş ekranına; (Tc Kimlik Numaranız, Öğrenci Numaranız ve Öğrenci şifreniz (BYS) ile giriş yapınız.)

Çiftanadal, Yandal, Kurum İçi Yatay Geçiş Programlarına Kayıt Klavuzu

Önemli: Asıl kayıtlardan daha fazla yedeği bulunan programlarda yatay geçiş yedek kayıtları günlere bölünmüştür. Yedek kayıt hakkı elde eden öğrencilerimiz Başvuru sonuçları  linkinden durumlarını takip edebilecektir. Size bildirilen kayıt tarihinden sonra, sıradaki yedek öğrenciye kayıt hakkı tanınacağından kayıt gününüzde saat 16:00'a kadar kayıt yapmadığınız takdirde kayıt hakkınızı kaybedeceksiniz.

Takvim

01-15 Ağustos 2024

Yatay geçiş (online) başvuru tarihleri

19-27 Ağustos 2024

Başvurusu kabul edilen öğrencilerin değerlendirilmeye alınması

29 Ağustos 2024

Yatay geçiş sonuçlarının ÖİDB web sayfasından ilan edilmesi

2 Eylül 2024

Zorunlu İngilizce hazırlık düzey belirleme ve muafiyet sınavı /Sınav saatlerinin https://www.ktu.edu.tr/ydyo linkinden takip edilmesi gerekmektedir. (Asıl listeden kazanan tüm adaylar için)

4-6 Eylül 2024

Asıl adayların kayıt tarihleri (Kayıtlar 6 Eylül 2024 günü saat 16'da  sona erecektir)

6 Eylül 2024

Yedek adayların ÖİDB web sayfasından ilan edilmesi

9 Eylül 2024

Zorunlu İngilizce hazırlık düzey belirleme ve muafiyet sınavı /Sınav saatlerinin https://www.ktu.edu.tr/ydyo linkinden takip edilmesi gerekmektedir. (Yedek listeden kazanan tüm adaylar için)

10-11 Eylül 2024

Yedek adayların ilk kayıt tarihleri

12-13 Eylül 2024

Yedek adayların ikinci kayıt tarihleri

16-17 Eylül 2024

Yedek adayların üçüncü kayıt tarihleri

 

Üniversitemize Kayıt Durumunuz ve Öğrenci Numaranız

Üniversitemize interaktif kayıt işleminizi gerçekleştirdikten sonra; 

Üniversitemize kayıt durumunuzu ve öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız. 

Gemi Adamı Olur Sağlık Raporu

Önemli!! Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi  Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği,  Gemi Makineleri İşletme Mühendisliği  ve  Sürmene Abdullah Kanca MYO Gemi Makineleri İşletmeciliği  programlara kayıt yaptıran öğrenciler için;

a. Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanları Yönetmeliği ile Gemiadamları ve Kılavuz Kaptanlar Eğitim ve Sınav Yönergesinin, Eğitim Kurumlarında Kayıt Kabul, Sağlık Koşulu ile ilgili yasal koşulları sağlamaları,

b. Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan Gemiadamları Sağlık Yönergesinde belirlenen usul ve esaslara göre aldıkları "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu" nu Sağlık Denetleme Merkezinde onaylatmaları ve Gemiadamı Sağlık Yoklama Belgesi almaları gerekmektedir.

Kayıt yapan öğrenciler raporu  13 Eylül 2024  Cuma günü saat 17.00'ye kadar  yüklemesi gerekmektedir. Rapor yüklemek için  öğrenci numarası ve şifre ile giriş yapılmaktadır. Kayıt işlemini tamamlayan öğrenciler bu linkten (Üniversitemize kayıt durumunuzu ve öğrenci numaranızı öğrenmek için tıklayınız.) öğrenebilir. Şifre için TC kimlik numarasının son beş hanesi girilecektir.

Gemi Adamı Olur Sağlık Raporu yüklemek için tıklayınız. (Yüklenecek dosya pdf formatında olmalıdır.) 

Not:Rapor yüklemeyen ya da hatalı belge yükleyen öğrenciler öğrencilik haklarından yararlanamayacaktır.

 Gemi Adamı Olur Sağlık Raporu vermeye yetkili Hastanelerin Listesi için Tıklayınız.

Lisans İngilizce Seviye Tespit Sınavı

Zorunlu Yabancı Dil Hazırlık Eğitimi bulunmayan bölümlerde öğrenim gören öğrenciler; isterlerse, Lisans İngilizce Seviye Tespit Sınavı ile ilgili ayrıntılı bilgi almak için Yabancı Diller Yüksekokulu'nun  /ydyo  web sayfasına bakabilirsiniz. Bu sınav Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürlüğü tarafından düzenlenir ve yapılır. Sınav Takvimi için Düzey Belirleme ve Muafiyet Sınav Takvimi tıklayınız.

Öğrenci Kimlik Belgesi (Kampüs Kart)

Öğrencilerimize, öğrenci kimlik belgesi olarak Kampüs Kartı verilmektedir. Kampüs Kartı ile öğrenci işlemlerinizi gerçekleştirebilir, yemek hizmetlerinden faydalanmak için para yükleyebilir ve tercihinize göre kredi kartı olarak kullanabilirsiniz. Kayıt işleminizi tamaladıktan en az bir gün sonra Kampüs Kart başvurunuzu https://kampuskart.ktu.edu.tr/User/Login linkinden TC kimlik numaranız ve Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) şifreniz ile (TC Kimlik Numaranızın son 5 hanesi) giriş yaptıktan sonra Kampüs Kart başvurunuzu gerçekleştirebilirsiniz. Kartlar başvuru tarihinden yaklaşık bir hafta sonra banka görevlilieri tarafından dağıtılacaktır. Kütüphane ve yemekhane gibi hizmetleri kullanabilmek için kart sahibi olmak zorunlu olduğundan öğrencilerimize biran önce başvurmaları tavsiye edilir. 

Kart dağıtımı 23 Eylül 2024 tarihinde başlayacaktır. 

Standart ve kredi kartı özellikli olmak üzere iki tür kart mevcuttur. İkisi de öğrenci kartı yerine geçmektedir. Kredi kartı başvurusu banka tarafından değerlendirilecek uygun görülürse kart öğrencinin adresine gönderilecektir. Uygun görülmezse standart karta dönüştürülerek dağıtım noktasına gönderilecektir. 

NOT : Sadece 2. dönem dersi olan ya da sadece sınav dönemlerinde üniversitemizde bulunacak öğrencilerimiz başvuruyu tamamladıktan sonra üniversitemize geldikleri dönemde kartlarını teslim alabilirler. 

Başvuru kılavuzu için tıklayınız.

DAĞITIM NOKTASI

Öğrenci Oryantasyon El Kitabı

Üniversitemizin 2024-2025 Eğitim-Öğretim yılı Güz yarıyılı 23 Eylül 2024 günü başlayacaktır.(Tıp ve Diş Hekimliği Fakültesi Hariç)

KTÜ Mobil Uygulama-Bilgi Yönetim Sistemi (BYS)-E-Posta-Eduroam

KTÜ Mobil Uygulaması

Üniversitemiz Öğrenci Bilgi Sistemi modüllerine erişim için KTÜ mobil uygulamasını indiriniz.

Android İçin İndiriniz   

Apple Store İndiriniz.

Öğrenci Bilgi Yönetim Sistemi (BYS) Şifresi

Öğrenim süresince kullanacağınız web portalına giriş için; kullanıcı adı kısmına öğrenci numaranızı,  şifreniz T.C.Kimlik numaranızın "son beş" rakamını giriniz. Öğrenim süresince akademik plan, not ve derse yazılım işlemlerinde öğrenci BYS şifrenizi kullanacağınızdan, bys.ktu.edu.tr internet adresinden şifrenizi değiştirmeniz yararlı olacaktır. 

Öğrenci E-Posta 

E-posta adresiniz öğrenci numarası@ogr.ktu.edu.tr şeklindedir. Şifreniz bys.ktu.edu.tr  Mail Şifre Değiştirme kısmından belirlenmektedir. Şifre belirlerken 8 karakter uzunluğunda olmasına ve şifrede en az 1 sayı , en az 1 büyük harf  ve en az 1 küçük harf  bulunmasına dikkat ediniz.  E-posta hesabınızı http://mail.office365.com adresinden yönetebilirsiniz. 

Eduroam 

Eduroam Ayarları

Hizmet Birimleri ile İlgili Bilgiler

ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI

Öğrenci kaydı, öğrenim ücretleri,derse yazılım, öğrenci belgesi, transkript Ek-C2 Askerlik tecili, disiplin işleri, sınav işlemleri, notlara itiraz, notların değerlendirilmesi, mezuniyet işlemeleri, diploma düzenleme, yatay geçiş, dikey geçiş, yönetmelik ile ilgili tüm bilgiler, kayıt silme, özel öğrencilik, Erasmus, Farabi Mevlana gibi öğrenci değişimi gibi tüm bilgiler ve hizmetler Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı tarafından verilmektedir.

KÜTÜPHANE VE DÖKÜMANTASYON DAİRE BAŞKANLIĞI

Öğrenciler fen bilimleri, mühendislik, sosyal bilimler, yabancı diller, güzel sanatlar, hukuk, beşeri bilimlere yönelik kaynakların yanı sıra sağlık bilimleri ve kanıta dayalı tıp gibi özel konulara yönelik bilgi kaynaklarını temin etmek, öğrencilere ödünç kitap vermek öğrencilerin ihtiyaç duyduğu basılı kitap, görsel ve işitsel kaynaklar gibi hizmetleri kütüphane ve dokümantasyon dairesi başkanlığı vermektedir.

PTT  ve BANKA

Üniversitemiz Kanuni Kampüsünde bir PTT şubesi ve üç banka şubesi (ziraat bankası, vakıfbank, iş bankası) ve diğer bankalara ATM?ler bulunmaktadır. Öğrenciler PTT ve banka hizmetlerini bu kuruluşlardan alabilmektedir.

SAĞLIK KÜLTÜR VE SPOR DAİRESİ BAŞKANLIĞI

Sağlık işlemleri,Spor Faaliyetleri,barınma ve beslenme,kültür faaliyetleri Öğrenci kulüpleri hizmetleri Sağlık Kültür ve Spor Dairesi Başkanlığınca verilmektedir.

İletişim

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı (ÖİDB)


Öğrenci İşleri Çağrı Merkezi

0462 377 3377

Belgegeçer(faks)
0 462 3257973

İnternet
/oidb

E-Posta
oidb@ktu.edu.tr