duyurular

Temmuz

2024-2025 Güz Yarıyılı Lisansüstü Programlara Kayıt İşlemleri

Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı

2024-2025 güz yarıyılında lisansüstü programlara interaktif değerlendirmeye göre kayıt hakkı kazanan adaylar kesin kayıtlarını, Enstitüye evrak kontrolünü yaptırdıktan sonra Enstitünün kontrol ettiği belgeleri yükleyerek http://basvuru.ktu.edu.tr/lisansustu linkinden online olarak yapacaklardır. (Öğrenci işlerinde şahsen kayıt yapılmayacaktır.)

Askerlik sevk tehiri (erteleme) yaptırmak isteyen erkek öğrencilerin Askerlik Durum Belgelerini belirtilen dosyaya ayrıca yüklemeleri gerekmektedir. (Bu dosyaya belge yükleyenler erteleme başvurusu yapmış sayılacaktır. Bu sebeple erteleme yaptırmak istemeyen ve askerlik hizmetini yapmış olanlar veya muaf olanlar bu dosyaya ayrıca belge yüklemeyeceklerdir.)

Not-1 : Fen Bilimleri Enstitüsüne kayıt olacak öğrenciler için evrak kontrolü istenmeyecektir.

Not-2 : Asıl listeden kazanan adayların kayıtları: Sağlık Bilimleri Enstitüsü 05 Temmuz tarihinde, Diğer Enstitüler 04-09 Temmuz tarihleri arasında,

Yedek yerleştirmeden kazanan adayların kayıtları: Sağlık Bilimleri Enstitüsü 09 Temmuz tarihinde, Fen Bilimleri Enstitüsü (Yüksek Lisans) ve Sosyal Bilimler Enstitüsü 11-12 Temmuz tarihleri arasında yapılacaktır.

İSG Tezsiz Yüksek Lisans Programına Yerleştirilen Adayların Kesin Kayıtları

04-09 Temmuz 2024

İSG - 1. Yedek Yerleştirme İlanı ve Kesin Kayıt

İSG - 2. Yedek Yerleştirme İlanı ve Kesin Kayıt

11 - 12 Temmuz 2024

13 - 14 Temmuz 2024

Sosyal Bilimler Tezsiz Yüksek Lisans Programlarına

Yerleştirilen Adayların Kesin Kayıtları

04 – 07 Temmuz 2024

Tezsiz 1.Yedek Yerleştirme İlanı ve Kesin Kayıt

Tezsiz 2.Yedek Yerleştirme İlanı ve Kesin Kayıt

Tezsiz 3.Yedek Yerleştirme İlanı ve Kesin Kayıt

Tezsiz Son Yedek Yerleştirme İlanı ve Kesin Kayıt

08 - 09 Temmuz 2024

10 - 11 Temmuz 2024

12- 16 Temmuz 2024

17 Temmuz 2024

Not-3 : Belgeler sisteme yüklenirken her belge için belirlenen dosyaya tek tek yüklenecektir. Belirlenen dosyalar dışında yüklenmesi gereken farklı belgeler varsa bu dosyalara birleştirilerek yüklenebilir.

Not-4 : Yabancı Uyruklu Öğrenciler kayıt yaptırırken 2023-2024 eğitim-öğretim yılında hesaplanan 5.000 TL öğrenim ücretini ödeyecek olup, 2024-2025  Eğitim-Öğretim Yılında Yükseköğretim Kurumlarında Cari Hizmet Maliyetlerine Öğrenci Katkısı Olarak Alınacak Katkı Payları ve Öğrenim Ücretlerinin Tespitine Dair Cumhurbaşkanı Kararı uyarınca hesaplanacak yeni öğrenim ücretinden kaynaklanacak farklı tutar öğrencilerden daha sonra tahsil edilecektir.