Ebelik Bölümü Meslek Tanıtım Fuarında yer aldı

21-22 Mayıs 2024 tarihleri arasında gerçekleşen KTÜ Meslek Tanıtım Fuarında, Ebelik Bölümü stand kurdu. Trabzon ili ve çevre illerden gelen lise öğrencilerinin katıldığı fuarda,   Ebelik Bölüm Başkanı Doç.Dr. Songül AKTAŞ, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Öğrencilere ebelik bölümünün eğitimi, teorik ve uygulama dersleri, ebelik bölümü tercihinde kontenjan doluluk oranı (yaklaşık %100’e yakın), lisansüstü eğitimleri, çalışma alanları gibi konularda bilgi verdi. Ayrıca AKTAŞ, mesleğe yönelik gelişmeler (UNESCO’nun ebelik mesleğini somut olmayan kültürel değerler listesine alması, Ocak 2024 tarihinde ülkemizde ebelere yönelik yapılan yasal düzenlemeler gibi)  ve  bazı ebelik uygulamalarını öğrencilere sundu. Bölüm Başkanı Ebelik Bölümü tanıtım masasında yer alan; föteskop, doğumda kullanılan  perine aynası, reboza şalı, yenidoğan bebek maketi gibi malzemelerle öğrencilere ebelik mesleğine özgü becerileri gösterdi ve  isteyen öğrencilere kanguru bakımı gibi uygulamalar yaptırdı. Stand, Bayburt Üniversitesi’nden gelen yabancı uyruklu öğrenciler tarafından da ziyaret edildi, bu öğrencilere Bölüm Başkanı  ebelik mesleği hakkında bilgi verdi.

Ebelik Bölümü standı, KTÜ Rektörü sayın Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI tarafından da ziyaret edildi.

11 Haziran 2024