Ebelik Bölümü Tanıtımı

7 Mayıs 2024 tarihinde Rize ili Kalkandere İlçesi Kalkandere İmamhatip Lisesi son sınıf öğrencilerinin  talebi üzerine; ilgili lisenin öğrencileri, öğretmenleri ve okul müdürü tarafından Fakültemiz Ebelik Bölümü ziyaret  edildi. Ziyaretin temel amacı, lise son sınıfı olan bu öğrencilerin  üniversite sınavlarında “ebelik mesleğini” seçmede mesleği daha yakından tanıma gereksinimidir. Ebelik Bölüm  Başkanı Doç.Dr. Songül AKTAŞ, öğrencilerin sorularını yanıtladı. Aktaş ebelik eğitiminin içeriği, ebelik mesleğinin uygulamaları, mezun olma kriterleri, lisansüstü eğitim olanakları, mesleğe yönelik gelişmeler (UNESCO’nun ebelik mesleğini somut olmayan kültürel değerler listesine alması, Ocak 2024 tarihinde ülkemizde ebelere yönelik yapılan yasal düzenlemeler gibi)  ve bazı konularda bilgi sundu. Bölüm Başkanı ayrıca, gelen sorular üzerine bazı mesleki becerileri bebek maketi üzerinde uygulamalı gösterdi.

11 Haziran 2024