akademik başarılar

Akademisyenimize Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programı (Interreg NEXT Black Sea Basin Programme) Proje Desteği

Üniversitemiz Sürmene Deniz Bilimleri Fakültesi Balikçilik Teknolojisi Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyelerimizden Doç. Dr.  Rafet Çağrı ÖZTÜRK’ün üniversitemizi temsil ettiği ve KTÜ'nün yürütücü olarak yer aldığı; uluslararası fon destekli Karadeniz Havzasında Sınır Ötesi İş Birliği Programına (Interreg NEXT Black Sea Basin Programme) sunulan Non-Invasive Fish Monitoring Network for Reef Fishes in the Black Sea Basin - WatchReefFish başlıklı proje başvurusu desteklenmeye hak kazanmıştır.

KTÜ yürütücülüğünde sunulan, toplamda 1.349.671,46 Euro (KTÜ Bütçesi 385.739,28 Euro) bütçesiyle 36 ay sürecek projede bulunan diğer kurumlar ise Bulgaristan’dan Institute of oceanology Bulgarian Academy of Sciences, Romanya’dan Mare Nostrum, Yunanistan’dan Democritus University of Thrace, Gürcistan’dan Batumi State Maritime Academy ve Türkiye’den Su ürünleri Merkez Araştırma Enstitüsü olmuştur.

WatchReefFish'in genel amacı, Karadeniz'deki resif ekosistemleri için sınır ötesi, non-invaziv bir balık izleme (yerli ve yerli olmayan) ağını standartlaştırmak, kurmak, gerçekleştirmek ve geliştirmektir. Proje, resif balığı çeşitliliğinin anlaşılmasını geliştirerek, sürdürülebilir yönetim uygulamalarını teşvik ederek ve balık değerlendirmeleri, koruma ve yönetiminde standartlaştırılmış olumlu değişiklikleri yönlendirerek biyolojik çeşitliliğin korunmasını ve yeni MPA'ların belirlenmesini geliştirmeyi amaçlamaktadır.

Projesi desteklenen akademisyenimizi ve proje ekibini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Proje Ekibi:

Doç. Dr. Yahya TERZİ-Araştırmacı (KTÜ)

Prof. Dr. Coşkun ERÜZ-Araştırmacı (KTÜ)

Prof. Dr. Fatma Telli Karakoç-Araştırmacı (KTÜ)

Prof. Dr. İlhan ALTINOK-Araştırmacı (KTÜ)

Doç. Dr. Dursun Murat SEKBAN-Araştırmacı (KTÜ)

Dr. Öğr. Üyesi- İshak ALTINPINAR-Araştırmacı (KTÜ)

Dr. Öğr. Üyesi-Ahmet ŞAHİN-Araştırmacı (KTÜ)

Arş. Gör. Dilek USTAOĞLU-Araştırmacı (KTÜ)


17 Nisan 2025