duyurular

Ekim

TÜBİTAK 1007 ''Şiddet Uygulayanlara Yönelik Psikososyal Müdahale Modelinin Geliştirilmesi'' Çağrısı Açıldı!

Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi

Program Adı:

TÜBİTAK 1007 Şiddet Uygulayanlara Yönelik Psikososyal Müdahale Modelinin Geliştirilmesi Çağrısı

Hibe Sağlayıcı Kurum /

Kaynak Bilgisi:

TÜBİTAK

Amacı:

6284 sayılı Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun Kanun’un 15. Maddesi uyarınca görevli mahkemelerce Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından düzenlenecek psikososyal destek programlarına yönlendirilen şiddet uygulayanların şiddet içermeyen davranış kalıplarını benimsemelerine yönelik sosyal hizmet çalışmalarının yapılandırılarak bir modelin oluşturulması amaçlanmaktadır. Model/süreç/yöntem geliştirme niteliğine sahip projeler desteklenecektir.

Kimler Başvurabilir?

(Proje Yürütücüsü /

İştirakçisi / Ortağı /

Araştırmacısı Olma

Şartları):

Başvuru yapabilecek kurum/kuruluşlar;

• Yükseköğretim Kanunu kapsamında yer alan yükseköğretim kurumları,

Proje yürütücülerinin;

• Üniversite personeli doktora/tıpta, diş hekimliğinde, eczacılıkta, veteriner hekimlikte uzmanlık/sanatta yeterlik derecesine sahip olmaları gerekmektedir.

Bütçesi:

Sınır yok, başvurulardan sonra değerlendirilecektir

Destek Oranı:

Süresi:

En çok 15 Ay

Son Başvuru Tarihi:

15 Kasım 2024

Nasıl Başvurulur? :

Başvurular https://ardeb-pbs.tubitak.gov.tr/ adresinden yapılacaktır.

Programa Ait Özellikler:

• Projede yürütücü kuruluş (PYK) yalnızca üniversite(ler) olmalıdır.
  • Proje ekibinde; psikoloji, hukuk ve sosyal hizmet alanlarının her birinden en az bir araştırmacı olmak üzere psikolojik danışmanlık, sosyoloji ve ihtiyaç duyulan diğer alanlardan (istatistik, yazılım vb.) yeterli sayıda araştırmacı bulunmalıdır
  • Proje faaliyetlerin yürütülmesinde araştırmayı kolaylaştırıcı, gerekli olacak idari destek Bakanlık tarafından sağlanacaktır.
  • Çağrı kapsamında doğrudan 2. aşama başvuruları alınacaktır.
  • Proje faaliyetleri 5 ana başlıkta gerçekleştirilmelidir;
  1. Literatür Tarama