Eylül
Eylül
TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği Destek Programı Proje Hazırlama Eğitimi Başvuruya Açıldı!
TÜBİTAK BİDEB 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı kapsamında desteklenmeye hak kazanan “TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği Destek Programına Yönelik Uygulamalı Proje Önerisi Hazırlama Eğitimi” Eğitimi Etkinliği 9-10-11 Eylül 2024 tarihlerinde KTÜ TTM Eğitim Salonları'nda düzenlenecektir.
Amaç
Bilimsel Eğitim Etkinliği Desteği ile katılımcıların, üniversite sanayi iş birliği geliştirme ve TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği gibi ulusal fon kaynaklarına başvuru kapasitelerinin artırılması amaçlanmaktadır.
Kapsam
Eğitim etkinliği, araştırmacılar için üniversite sanayi iş birliği süreçleri ve TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği destek programı hakkında bilgilendirme ve uygulamalı etkinlikleri kapsamaktadır. Katılımcılara bir proje hazırlamadan önce bilinmesi gereken temel proje kavramları, üniversite sanayi iş birliğinin önemi, Kontratlı Ar-Ge süreçleri, teknoloji geliştirme bölgesi, Ar-Ge/Tasarım Merkezi görevlendirme süreci, Kamu destekli üniversite sanayi iş birliği süreçleri, gerçekleştirilecek Ar-Ge ve inovasyon süreçlerinde kullanılan, teknolojik olgunluk seviyesini ölçen bir endeks olan Teknoloji Hazırlık Seviyeleri (THS) kavramı anlatılacaktır.
TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği Destek Programı genel özellikleri, kapsamı, bütçesi, başvuru koşulları, çağrı rehberinin okunması ve değerlendirme kriterleri hakkında genel bilgilendirme yapılarak uygulamalı olarak başvuru sistemi incelenecektir. Hem teorik hem de uygulamalı olarak TÜBİTAK 1505 Üniversite Sanayi İş Birliği destek programı başvuru formları ve proje teklifi taslağı hazırlanması sağlanacaktır.
Ayrıca üniversite sanayi iş birliği kapsamında proje yürütme deneyimine sahip araştırmacıların katılım sağlayacağı “Tecrübe paylaşım paneli” düzenlenecektir. Bu panel esnasında araştırmacıların başvuru ve yürütme aşamasında dikkat etmesi gereken hususlar ve bu süreçte karşılaşabilecekleri süreçler kapsamında tecrübe paylaşımı gerçekleşecektir.
Başvuru Koşulları
Katılımcılar, yurt içinde öğrenim gören doktora yeterliliğini almış araştırmacılar arasından seçilecek olup, toplamda 24 katılımcının Bilimsel Eğitim Etkinliklerini Destekleme Programı’ndan faydalanması planlanmıştır. Katılımcıların belirlenmesi için oluşturulan kriterler aşağıda verildiği gibidir.
Katılımcıların belirlenmesi için aranan şartlar:
NOT: Meslek yüksekokulu tam zamanlı öğretim elemanları için en az lisans derecesine sahip kişilerden doktora şartı aranmaz.
Katılım