haberler

KTÜ TTM'den 17. Uluslararası Teknoloji Transfer Konferansı'na Üç Yenilikçi Bildiri!

KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi, Slovenya merkezli Uluslararası ITTC (Uluslararası Teknoloji Transferi Konferansı) 2024 konferansında Teknoloji Transfer Merkezleri’nin akademi dünyasına uluslararasılaşma, fikri ve sınai mülkiyet hakları ve üniversite – sanayi iş birliği kapsamında stratejilerini ve politikalarını içeren üç önemli bildiriyi başarıyla sundu. KTÜ Teknoloji Transfer Merkezi, akademi dünyasında uygun enstrümanları kullanarak arayüz olarak gerçekleştirdikleri faaliyetlerle akademisyenler, buluş sahipleri, girişimciler ve sanayiciler arasındaki sistematik etkileşimine odaklanan bildirilerle dikkatleri üzerine çekti.

Teknoloji transferi ve sınai mülkiyet alanında merkezimiz tarafından hazırlanan makaleler,

  1. "The Importance of Technology Transfer Offices in University Industry Collaboration: KTÜ TTM Example": Bu bildiri ile üniversite sanayi iş birliğinde teknoloji transfer ofislerinin rolü ve önemi nitel analiz yöntemleri kullanılarak araştırılmıştır. Araştırma sonuçları KTÜ TTM’nin üniversitenin potansiyelini kullanarak sanayi ile iş birliği süreçlerinde başarıyı artırmada önemli bir rol oynadığını, hem üniversite hem de sanayi tarafında geliştirdiği güçlü güven duygusu ile üniversite sanayi iş birliği süreçlerine önemli katkılar sağladığı tespit edilmiştir.
  2. "The Impact of International Networks on Grants, R&D, Knowledge and Technology Transfer – Case of COST Network and KTU": Bu bildiri, uluslararası ağların, özellikle COST (Bilim ve Teknolojide Avrupa İşbirliği) Programı bağlamında, hibe, Ar-Ge ve teknoloji transferi üzerindeki etkilerini incelemektedir. Araştırmada, sürdürülebilir bilgi ve teknoloji transferinde akademik ağlara katılımın önemine vurgu yapılarak, KTÜ TTM’nin KTÜ için geliştirdiği uluslararası konsorsiyumlara dahil olma stratejileri ele alınmıştır.
  3. "The Effect of Evaluating Graduate Thesis Topics as Invention Notification Form on Industrial and Intellectual Property Applications: The Case of Karadeniz Technical University": Bu bildiri, üniversitelerde yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin tezlerinin bildirim olmaksınız buluş bildirim formu niteliğinde değerlendirilmesini ve patent ekosistemine dahil edilerek patent potansiyelinin ortaya konulmasını araştırmıştır. Bildiri aynı zamanda, tezlerin sanayi odaklı ve buluş niteliği taşıyan ticarileşme potansiyeli yüksek enstrümanlara dönüştürülmesine yönelik stratejik bir öngörü sunmaktadır.

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nin teknoloji transferi Merkezi aracılığıyla ekosistemde harekete geçirdiği dinamikler ve konferansa katkıları, araştırma ve inovasyon alanındaki kararlılığını bir kez daha gözler önüne serdi. Konferansa katılan akademisyenler ve profesyoneller, üniversite teknoloji transfer merkezi yapılarının yenilikçi yaklaşımını takdirle karşıladı.

Konferans hakkında detaylı bilgi için: Tıklayınız.

 

 

 


10 Ekim 2024