haberler

TEKNOFEST ISIF24 Uluslararası Buluş Fuarında Üniversitemiz 10 Madalya Kazandı

 

2-6 Ekim 2024 tarihlerinde Adana’da TEKNOFEST kapsamında düzenlenen “ISIF’24 9.Uluslararası Buluş Fuarında” Karadeniz Teknik Üniversitesi 10 Madalya kazanarak büyük başarı elde etti.

KTÜ Teknoloji Transferi UYGAR tarafından desteklenen ve tüm süreçleri yürütülen 10 Buluş değerlendirmeye alındı.10 ülkeden 354 buluşun sergilendiği fuarda, üniversitemiz akademisyenlerinden ve Trabzon Teknokent Firmalarımızdan Dynamic Academy kurucusu Prof. Dr. Ahmet Can ALTUNIŞIK ve üniversitemiz akademisyenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yesevi OKUR tarafından geliştirilen “TİTREŞİME DAYALI YAPI SAĞLIĞI İZLEMESİNDE DERİN ÖĞRENME TABANLI ANORMALLİK TESPİT SİSTEMİ”  başlıklı buluş fuarın en prestijli ödülü olan “GRAND PRIX” ödülünü kazandı. Ödülümüz, akademisyenlerimize Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından takdim edildi.

Ayrıca, Prof. Dr. Ahmet Can ALTUNIŞIK, Dr. Öğr. Üyesi Fatih Yesevi OKUR ve Dr. Ebru KALKAN OKUR tarafından geliştirilen "MÜHENDİSLİK YAPILARINDA GERÇEK ZAMANLI DİNAMİK KARAKTERİSTİKLERİN OTOMATİK TAKİP YÖNTEMİ" başlıklı patentleri Altın Madalya ile ödüllendirildi.

Üniversitemize bir diğer altın madalya “GEMİLERDE DENGE KONTROLÜNE İLİŞKİN BİR SİSTEM” başlıklı buluşa sahip olan Doç. Dr. Emre PEŞMAN, Dr. Öğr. Üyesi Hasan ÖLMEZ, Dr. Öğr. Üyesi Hasan İslam ÇOPUROĞLU, Arş. Gör. Mehmet Zeki ŞENER tarafından kazandırıldı.

Üniversitemize Gümüş Madalya kazandıran buluş sahipleri;

OKTA ARGE - Prof. Dr. Oktay YILDIZ’ın ‘PROPOLİS ÖZÜTLEME, KONSANTRE ETME VE UCUCU BİLEŞEN ELDE ETME MAKİNESİ’

‘HAYVANCILIK VE KÜMES HAYVANLARI SİSTEMLERİNİN SOLUNUM HAVASININ SABİTLENMESİ VE ALG YETİŞTİRİCİLİĞİNDE KULLANIMI’ başlıklı buluşa sahip Doç. Dr. Uğur UZUNER ve Öğr. Gör. Kerim SÖNMEZ

‘MAGNETİK TUTMA ESASLI UZUN ÖMÜRLÜ ÇOK KULLANIMLIK YÜZEY ELEKTRİK POTANSİYELLERİNİ ÖLÇMEK İÇİN ELEKTROT TASARIMI’ başlıklı buluşa sahip Prof. Dr. İsmail KAYA, Yeşim ER, Zübeyir TURĞUT

‘FOTOPOLİMER REÇİNE KULLANILARAK ELYAF TAKVİYELİ KOMPOZİT ÜRETİM CİHAZI ve FOTOPOLİMER REÇİNE KULLANILARAK ELYAF TAKVİYELİ KOMPOZİT ÜRETİM YÖNTEMİ’ başlıklı buluşa sahip Prof .Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Doç. Dr. Mustafa ASLAN, , Öğr. Gör. Dr. Hüseyin İPEK, Öğr. Gör. Altuğ UŞUN ve Öğr. Gör. Kutay ÇAVA

“ALÜMİNYUM Al-Si DÖKÜM ALAŞIMLARINDA SİLİS MODİFKASYONU İÇİN KULLANILMAK ÜZERE BİR TOZ KARIŞIMI VE ÜRETİM YÖNTEMİ” başlıklı buluşa sahip Dr. Öğr. Üyesi Raşit SEZER’

Karadeniz Teknik Üniversitesi ve Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi ortak buluşu olan “A HYBRİD THERMOPLASTİC COMPOSİTE MATERİAL PRODUCTİON SYSTEM AND METHOD” başlıklı buluşa sahip Prof. Dr. Ayfer DÖNMEZ ÇAVDAR, Prof. Dr. Tuğrul ÇAVDAR, Doç. Dr. Sevda BORAN TORUN, Dr. Öğr. Üyesi Ercüment ÖZTÜRK, Prof. Dr. Fatih MENGELOĞLU ve Büşra AVCI

Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki DURAK tarafından buluşçu ve akademisyenlerimize ödülleri takdim edildi.

Üniversitemize Bronz Madalya kazandıran buluş sahipleri;

“ÜÇ YÖNLÜ PERİYODİK MİNİMAL YÜZEY (ÜPMY) DESENLİ ÇEKİRDEK YAPIYA SAHİP HİBRİT SANDVİÇ KOMPOZİT PANEL” başlıklı buluşa sahip Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Prof. Dr. Ümit ALVER, Doç. Dr. Mustafa ASLAN, Dr. Öğr. Üyesi Raşit SEZER, Öğr. Gör. Dr. Hüseyin İPEK ve Öğr. Gör. Kutay ÇAVA ödüllerini Sanayi ve Teknoloji Bakan Yardımcısı Muhammet Kasım Gönüllü ve Türk Patent ve Marka Kurumu Başkanı Prof. Dr. Muhammed Zeki DURAK tarafından aldılar.

ISIF’24 Adana’da büyük başarı elde ederek ulusal ve uluslararası platformlarda sınai mülkiyet hakları ekosistemine katkılarından ötürü tüm buluşçu ve firmalarımızı Karadeniz Teknik Üniversitesi Teknoloji Transferi UYGAR olarak tebrik eder, KTÜ EKOLÜ için katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Ayrıca sınai mülkiyet alanında her zaman yanımızda olan Türk Patent ve Marka Kurumu’na ve temsilcilerine, tüm fuar boyunca teknik destek ve diğer konularda yanımızda olan ISIF’24 organizasyon yöneticilerinden Koray ŞAHİN’e ve ekibine teşekkür ederiz.

 

 


08 Ekim 2024