haberler

Üniversitemizde TÜBİTAK BİDEB 2237-A Kapsamında Girişimcilik Odağında Eğitim Düzenlendi

TÜBİTAK BİDEB 2237-A Programı kapsamında, KTÜ Teknoloji Transferi Uygulama ve Araştırma Merkezi koordinatörlüğünde, Dr. Öğr. Üyesi Hayrettin ACAR’ın yürütücülüğünde “Yenilikçi Zihinler İçin Girişimcilik Yolculuğu: Girişimci Tanımından Yatırım Sunumuna” adlı eğitim etkinliği düzenlendi. 2-4 Ekim 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlik 19 katılımcı ile gerçekleştirildi.

Üç gün süren etkinlikte, katılımcılara girişimcilik süreçleri ve TÜBİTAK 1812 Yatırım Tabanlı Girişimcilik Destek Programı hakkında bilgi verilerek, girişimcilik yolculuğunda ihtiyaç duyacakları temel beceriler kazandırıldı. Eğitim programı kapsamında; girişimcilik, değer önerisi, tasarım odaklı düşünme, pazar/pazarlama stratejileri, fikri sınai mülkiyet hakları, iş modeli kanvası, finansal kaynaklara erişim ve yatırım stratejileri gibi konular teorik ve uygulamalı olarak ele alındı. Katılımcılar, iş fikirleri üzerinden iş modeli kanvası oluşturarak yatırımcılara yönelik sunumlar hazırladılar ve bu süreçte mentorluk desteği aldılar. Etkinlik sonunda düzenlenen “Demoday” etkinliği ile katılımcılar iş fikirlerini sundular. Ayrıca, başarılı TÜBİTAK 1512 BİGG girişimcilerinin tecrübelerini aktardığı bir panel de gerçekleştirildi.

Rektör Yardımcımız Prof. Dr. Ali TEMİZ’in katılımcılara Katılım Belgesi vermesi ile tamamlanan eğitime katılan katılımcılara ve eğitmenlere teşekkür eder; etkinliğin, başarılı girişimcilik serüvenlerine dönüşmesini temenni ederiz.

 

 


07 Ekim 2024