duyurular

05

Eylül

2024-2025 Öğretim Yılı İsteğe Bağlı Lisansüstü Programı

Yabancı Diller Yüksekokulu

2024-2025 ÖĞRETİM YILI

İsteğe Bağlı Lisansüstü

PROGRAMI

 

Önemli! Bu program isteğe bağlı bir alternatiftir. Zorunlu bir program DEĞİLDİR.

Program:

*Bu program çalışan ve/veya hafta içi gündüz derslerine katılamayacak adaylar için hazırlanmış, içerik ve uygulama yönünden Yabancı Diller Yüksek Okulu Yabancı Diller Bölümü (Hazırlık) programının isteğe bağlı ücretli bir alternatifidir. Programa 2024-2025 Öğretim Yılı Güz Döneminde Hazırlık Sınıfı programına kayıt yaptırmış tüm Lisansüstü öğrencileri katılabilir. Adayların düzeyleri yüksekokulun yaptığı düzey belirleme sınavında belirlenir. Program adayların düzeylerine bağlı olarak üç ya da dört periyot devam eder. B2 düzeyini başarı ile bitiren adaylar zorunlu ingilizce hazırlık sınıfından muaf olur.

Programa katılan adaylar Karadeniz Teknik Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulunun uygulama yönergesi çerçevesinde sunduğu tüm koşulları, bu alternatif program için ödenecek ücreti ve gerekli hallerde yapacağı değişiklikleri şimdiden kabul etmiş sayılır.

Bu program için kayıtlar çevrimiçi olarak yapılır.

Diğer Hazırlık Sınıfı Muafiyet alternatifleri için, bkz. ydyo/ktu.edu.tr / yönetmelikler

Eğitim Gün ve Saatleri :

Çarşamba / Perşembe / Cuma : 17.30- 20.30

Cumartesi: 09.00- 13.00

Dersler:

Bu program içeriğindeki dersler çevrimiçi olarak “Microfoft Teams” uygulaması üzerinden mesai saatleri dışında yapılır. Dersler kaydedilir ve öğrenciler dersleri tekrar izleyebilir. Derslerin yüzde seksenine devam etmek zorunludur. Ders materyalleri örgün eğitim ile aynıdır. Ders materyallerini öğrenciler temin eder.

Ölçme ve Değerlendirme:

Akademik takvim örgün eğitim ile aynıdır. Ölçme-değerlendirme sınavları örgün eğitimle aynı gün ve saatlerde yüz yüze yapılır. İsteğe bağlı program öğrencileri tüm diğer öğrenciler ile aynı oturumlara katılırlar.

Eğitim Dönemi: (A1 ve A2 düzeyleri için birinci periyot)

Başlangiç tarihi: 23 Eylül 2024         

Bitiş tarihi: 20 Kasım 2024

Başvuru (Kayıt) Tarihleri: 09 Eylül 2024-23 Eylül 2024  

Kayıt:

Bilgi yönetim sistemi “kurslarım” sekmesinden yapacağınız kayıt için önce bir periyot ücreti olan 2500TL aşağıdaki ibana “YDYO İsteğe Bağlı Lisansüstü Programı”

Açıklaması ile yatırınız.

Alıcı:  KTÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Döner Sermaye İşletmesi

İban: TR37 0001 0012 2597 8651 1050 01 

Ardından dekontun görselini “KTÜ BYS” sistemindeki “KURSLARIM”  sekmesindeki ilgili kısıma “PDF FORMATINDA” yükleyiniz.

Dekontun görseli ile birlikte cep telefonunuz ve kişisel bilgilerinizi içeren bir e-posyayı muratozturk@ktu.edu.tr adresine gönderiniz.

Dersler başladıktan sonra kurstan ayrılmak isteyenlere kayıt ücreti geri ödenmez. Dönemin herhangi bir aşamasında programdan ayrılmak isteyen katılımcı dönem ücretinin tamamını ödemekle yükümlüdür.

İletişim:

0462 377 44 36

www.ktu.edu.tr/ydyo