Acil tıp alanında önder, üstün nitelikte sağlık hizmeti veren aynı zamanda acil tıbbın gelişimine katkı sağlayacak acil tıp uzmanları yetiştirerek ulusal ve uluslararası alanda tanınan, yüksek standartlarda acil sağlık hizmeti ve tıbbi eğitim veren öncü ve inovatif bir merkez olmak.
Acil Tıp
Acil sağlık hizmetlerinde yüksek teknolojik kabiliyetlerle donatılmış cihaz ve gereçlerle, bilgi-beceri düzeyi yüksek, iletişim ve ekip çalışması konularında yetenekli sağlık profesyonelleri ile şehrimize ve bölgemize 7 gün 24 saat kesintisiz sağlık hizmeti vermek.
Mezuniyet öncesi
Kanıta dayalı tıp yöntemlerini kullanan, etik ilkeleri benimsemiş, mesleki bilgi ve becerilerini hastası lehine kullanma tutumuna ve yaşam boyu öğrenme becerisine sahip, acil sağlık hizmetlerinin her basamağında başarıyla hizmet verebilecek bilgi ve yeteneğe sahip hekimlerin yetiştirilmesine katkıda bulunmak.
Mezuniyet sonrası
Acil sağlık hizmetlerinin her basamağında hizmet verebilecek, klinik öngörüsü yüksek, çok yönlü düşünebilen, farklı açılarla bakmayı bilen, uzmanlık alanında gerekli güncel bilgilere sahip, klinik becerileri yüksek, üstün iletişim yeteneğine sahip, ekibini yönetmeyi ve aynı zamanda ekibinin değerli bir parçası olmayı bilen, vizyonu geniş acil tıp uzmanları ve potansiyel yöneticiler yetiştirmek.
Tıbbi Toksikoloji
Mezuniyet öncesi
Tıp fakültesi öğrencilerinin Tıbbi Toksikoloji Bilim Dalı hakkında bilgi, beceri ve farkındalık düzeylerini artırmak, zehirlenme ile başvuran hastalarda sık görülen toksik sendromları tanıyabilen ve güncel standart kılavuzlar eşliğinde zehirlenen hastaya genel yaklaşım algoritmasını klinikte kullanarak temel müdahaleleri yapabilen, hangi hastaların 3. Basamak bir merkezde takip ihtiyacı olabileceğini ön görebilen birinci basamak hekimlerin yetiştirilmesinde katkıda bulunmaktır.
Mezuniyet sonrası
Zehirlenen hastalara en üst düzeyde tıbbi bakım hizmeti verebilecek, klinik değerlendirme ve karar verme becerisi yüksek, Tıbbi Toksikoloji alanında standart çekirdek uzmanlık müfredatının da üstünde gerekli güncel bilgilere sahip, uluslararası kılavuzları takip eden, bilimsel toplantılarda sözlü ve poster sunumlar hazırlayıp sunabilen ve uzmanlık eğitimi sonrası Tıbbi Toksikoloji alanında eğitimini devam ettirmeyi ve potansiyelinin üstüne çıkmayı hedefleyen acil tıp uzmanları yetiştirmektir.
Afet Tıbbı
Afet durumunda koordinasyon başta olmak üzere her türlü olay yeri tıbbi müdahaleyi ve kayıp azaltıcı faaliyetleri yürütebilecek, mesleği ile ilgili bilgi beceri ve donanıma sahip, yenilikçi, araştırmacı ve girişimci sağlık çalışanları yetiştirmektir.
Bu alanda Afet tıbbı doktora programının açılması hedeflenmektedir.
Simülasyon
Mezuniyet sonrası
Uzmanlık öğrencileri başta olmak üzere sağlık profesyonellerine mesleki bilgi ve becerilerini geliştirme konusunda farkındalık kazandırmak, acil hastalarına yaklaşımda standardizasyon sağlamak, mesleki malpraktis riskini en aza indirmek, multidisipliner çalışma ortamları oluşturarak iletişim becerilerini ve ekip çalışması bilincini geliştirmek
Mezuniyet öncesi
Öğrencilerin mesleki hayatlarında karşılaşacakları hastalık, semptom ve kriz durumlarını gerçeğe yakın ortamlarda simüle etmek, deneysel ve problem merkezli eğitimlerle öğrencilerin duyusal ve psikomotor becerilerini artırmak, multidispliner çalışma ortamları oluşturarak iletişim becerilerini ve ekip çalışması bilincini geliştirmek