ESKİ ÖĞENCİLERİN SEÇMELİ DERSLERİ HAKKINDA:
Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölümü eğitim ve öğretim yılları için 4 farklı ANABİLİM DALINA ve ayrıca YANDAL ve ÇİFT ANADAL öğrencileri için GEMİCİLİK (DENİZCİLİK) opsiyon gurubu olarak 5. Gruba ayrılmaktadırlar. Bunlar;
1. Yetiştiricilik ve Balık Hastalıkları,
2. Su Ürünleri İşleme ve Değ.,
3. Balıkçılık Yönetimi,
4. Deniz Ekolojisi
5. GEMİCİLİK (DENİZCİLİK) opsiyonu (Sadece YANDAL ve ÇİFTANADAL öğrencileri seçeceklerdir. Ancak eski öğrencilerden YANDAL yapanlar olmadığından bu opsiyon derslerini kimse seçemez.
ÖNEMLİ NOTLAR: Kurallar
1. Bu öğrenciler 3. Sınıfın GÜZ döneminde hangi anabilimdalından ders seçmişlerse o Anabilimdalının derslerine devam edeceklerdir.
2. 3. Sınıf GÜZ yarıyılında 2 adet, 4. Sınıf GÜZ yarıyılında ise 3 adet ders almak zorunluluğu vardır.
3. 3. Sınıf BAHAR yarıyılında 3 adet, 4. Sınıf BAHAR yarıyılında ise 4 adet seçmeli ders almak zorunluluğu vardır.
4. Seçtiği anabilimdalında yeterli sayıda ders bulunmadığında diğer anabilimdallarından derslerden seçerek gerekli sayıyı tamamlanmalıdır.
Anabilimdallarının dersleri dönemlere ve yıllara göre aşağıdaki gibi verilmiştir.
GÜZ YARIYILI
Anabilimdalı |
3. sınıf GÜZ (2 ders seçilmeli) |
4. sınıf GÜZ (3 ders seçilmeli) |
Yetiştiricilik ve Balık Hastalıkları
|
SEC 321 Akvaryum Balıkları Yetiştiriciliği SEC 323 Balık Sağlığı Muhafazası |
SEÇ 423 Kabuklu ve Eklembacaklı Yetiştiriciliği SEÇ 425 Yetiştiricilik ve Çevre SEÇ 437 Balık Sağlığı ve Etik |
Su Ürünleri İşleme ve Değerlendirme |
SEÇ341 Gıda Mikrobiyolojisi SEÇ343 Su Ürünleri İşleme Alet ve Ekipmanları |
SEÇ 443 Su Ürünleri Özel İşleme Yöntemleri SEÇ441 Balıkçılık İşletmelerinde Yönetim ve Organizasyon |
Balıkçılık Yönetimi |
SEÇ 331 Balık Davranışları SEÇ333 Av araçları Tasarımı |
SEÇ431 Balıkçılıkta Uzaktan Algılama SEÇ433 Akustik ve Uygulamaları SEÇ435 Stok Tahmin Yöntemleri |
Deniz Ekolojisi |
SEÇ 315 Deniz Ekosistemi ve Yönetimi SEÇ317 Mikrobiyal Ekoloji |
SEÇ 427 Plankton Ekolojisi SEÇ 429 Bütünleşik Kıyı Yönetimi
|
BAHAR YARIYILI
Anabilimdalı |
3. sınıf BAHAR |
4. sınıf BAHAR |
Yetiştiricilik ve Balık Hastalıkları
|
SEC 320 Canlı Yem Üretimi SEC 322 Endüstriyel Balık Yetiştiriciliği SEC 324 Kafes Balıkçılığı |
SEC 428 Yetiştiricilikte AR - GE Ve İstatistiksel An. SEC 430 Balık Besleme Yöntemleri SEC 432 Biyotest Ve Uygulamaları |
Su Ürünleri İşleme ve Değerlendirme |
SEC 340 Su Mikrobiyolojisi SEC 342 Su Ürünlerinde Hijyen Ve Sanitasyon |
SEC 438 Su Ürünleri İşleme Mühendisliği SEC 440 Su Ürünleri Ambalajlama Tekniği |
Balıkçılık Yönetimi |
SEC 330 Sualtı Tekniği SEC 332 Av Araçları Seçiciliği |
SEC 434 Balıkçılık Sosyolojisi SEC 436 Balıkçılık Organizasyonları |
Deniz Ekolojisi |
SEC 326 Akuatik Toksikoloji SEC 328 Jeolojik Oşinografi SEC 334 Karşılaştırmalı Fizyoloji SEC 336 Çevre Kimyası |
SEC 422 Deniz Memelileri SEC 424 Su Kaynakları Planlaması SEC 426 Deniz Ve Okyanuslar Biyocoğrafyası |
Balıkçılık Teknolojisi Mühendisliği Bölüm Başkanlığı