haberler

KTUDELL 25. Yaşını Kutluyor!

Karadeniz Teknik Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümü, 25. yılını 30.09.2024 tarihinde bölüm öğretim elemanları ve öğrencilerinin katılımıyla kutladı.

Nam-ı diğer KTUDELL, bu sene 25. yaşını kutluyor. 2024 - 2025 akademik dönemin açılışını görkemli bir etkinlikle gerçekleştiren KTÜ İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü, 25 yıldır hem akademik hem de sosyal yaşama sunduğu katkılarla ön plana çıkıyor. Akademisyen, öğretmen, çevirmen, turizm personeli, pilot, turist rehberi ve hosteslik gibi birden fazla iş koluna mezunlarını gönderen KTUDELL, kendi mezunlarıyla bir araya gelmeyi de ihmal etmiyor. 2011 yılı KTÜ Edebiyat Fakültesi ve Bölüm birincisi olan Dr. Öğr. Üyesi Merve GÜNDAY, Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi, Batı Dilleri ve Edebiyatı Bölümü'nden gelerek bölümün ilk dersini "Edebiyat ve Hayat" başlıklı söyleşisiyle gerçekleştirdi. Konuşmasını, varlık ve şiir konularında yapan GÜNDAY'a teşekkür sertifikasını bölüm başkanı Prof. Dr. M. Naci KAYAOĞLU takdim etti. Programı, hazırlık sınıfı öğrencilerinin kurduğu KTUDELL PESCA müzik grubu, şarkılarıyla taçlandırdı. Açılış konuşmasını KTÜ Edebiyat Fakültesi dekanı Prof. Dr. M. Alaaddin YALÇINKAYA'nın yaptığı İLK DERS etkinliği, Dr. Öğr. Üyesi Fehmi TURGUT'un kapanış konuşması yapmasıyla sona erdi. Etkinliğin resepsiyonunda bölüm öğretim elemanları ve öğrencileri, bölümün 25. yaşını pasta keserek kutladılar.

Destek ekibine katılarak bu süreçte bizlere yardımcı olan, sunucu rolünü üstlenerek program akışına dahil olan, ayaklarının tozuyla şarkılarıyla bizlere eşlik eden öğrencilerimize ve değerli vaktini ayırarak enerjik bir dönem açılışı yapmamıza yardımcı olan Dr. Öğr. Üyesi Merve Günday hocamıza tekrardan teşekkürlerimizi sunarız.


01 Ekim 2024