AKADEMİK KADRO
Bilim Dalı Başkanı
Akademik Personel
Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı 2000 yılında İç Hastalıkları Anabilim Dalı bünyesinde Prof. Dr. Fazıl AYDIN tarafından kurulmuştur. Kendisi Ankara Tıp Fakültesi Tıbbi Onkoloji Kliniğinde eğitimini tamamlamıştır. 2017 yılından itibaren Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı başkanlığını Prof. Dr. Feyyaz Özdemir yürütmektedir. Kurulduğu günden bu yana kliniğimizde toplam 9 kişi eğitimini tamamlayarak Tıbbi Onkoloji Uzmanı ünvanını almıştır. Kliniğimizde halen 2 Profesör, 1 Doçent, 1 Doktor Öğretim Üyesi ve 5 Onkoloji Yandal Uzmanlık Öğrencisi görev yapmaktadır. Bilim Dalımız Poliklinik, Servis ve Gündüz Tedavi Ünitesi (Kemoterapi Ünitesi) olarak 3 ana bölümde hizmet verilmektedir.
EĞİTİM
Mezuniyet Öncesi Eğitim:
Tıp fakültesi Dönem 1, Dönem 2 ve Dönem 4’te Tıbbi Onkoloji dersleri yürütülmektedir. Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı öğretim üyeleri ayrıca Dönem 3 öğrencilerinin klinik beceri eğitim laboratuvarlarında görev almaktadır. Dönem 4’te 4 farklı staj grubunda her grupta yaklaşık 50-60 öğrenci olmak üzere, yıllık toplam ortalama 200-240 öğrenciye bilim dalımızdaki öğretim üyeleri tarafından teorik ve pratik staj verilmektedir. Dönem 6 öğrencileri ikişer aylık İç Hastalıkları rotasyonunda Tıbbi Onkoloji poliklinik, servis ve kemoterapi ünitesinde rotasyon ile çalışmaktadır.
Mezuniyet Sonrası eğitim:
İç Hastalıkları araştırma görevlileri, İç Hastalıkları Anabilim Dalı asistan eğitimi programı dahilinde Tıbbi Onkoloji polikliniklerinde, Tıbbi Onkoloji servislerinde ve Kemoterapi Ünitesinde öğretim üyelerinin danışmanlığında eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. İç hastalıkları eğitim programı dahilinde Tıbbi onkoloji Bilim Dalı öğretim Üyeleri, asistanlar için TUKMOS’a göre belirlenen teorik dersleri anlatmakta, her hafta düzenli olarak yapılan Patoloji ve Radyoloji saatlerine, servis vaka takdimi ve seminer saatlerine program dahilinde katılmaktadır. Bunun dışında bilim dalımızda da düzenli olarak haftalık makale ve seminer saatleri düzenlenmektedir. Tıbbi Onkoloji öğretim üyeleri tarafından asistanların tez çalışmaları, bilimsel ve deneysel çalışmalar sürdürülmektedir.
Tıbbi Onkoloji Yan Dal Araştırma Görevlileri de rotasyona tabi olarak Tıbbi Onkoloji polikliniklerinde, Tıbbi Onkoloji servislerinde ve kemoterapi ünitesinde öğretim üyelerinin danışmanlığında eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir. Bilim dalımızda haftalık yapılan makale ve seminer saatlerine katılmaktadır. Tıbbi Onkoloji öğretim üyeleri tarafından yandal araştırma görevlileri ile birlikte bilimsel ve deneysel çalışmalar sürdürülmektedir. Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı öğretim üyeleri ve yandal asistanları bu çalışmaları yürüterek yurtdışı ve yurtiçi yayın, bildiri, hakemlik, kitap bölümü yazılımı faaliyetlerini yürütmektedir. Kliniğimizde yapılan birçok çalışma uluslararası ve ulusal hakemli dergilerde makale olarak yayımlanmıştır. Uluslararası ve ulusal kongrelere sözel bildiri ve poster sunumu ve konuşmacı olarak katılım sağlanmaktadır. Eş zamanlı olarak farklı klinik ve temel bilim dalları tarafından yürütülmekte olan araştırma ve deneysel çalışmalara araştırmacı olarak katkıda bulunulmaktadır. Bununla birlikte hastanemiz bünyesinde yer alan Klinik Araştırmalar Merkezi ile birlikte çeşitli öğretim üyelerimiz uluslararası Klinik Faz çalışmaları yürütmektedir, şu anda yürümekte olan 4 adet Faz 3 çalışma ve henüz ön çalışmaları tamamlanan 2 klinik çalışma mevcuttur.
DÜZENLENEN ETKİNLİKLER
Tıbbi Onkoloji Bilim Dalı olarak birincisi 1996 yılında düzenlenen ve o tarihten itibaren belirli aralıklarla yapılan Ulusal katılımlı Karadeniz Onkoloji Sempozyumunun en son 2022 yılında 7. si düzenlenmiştir. Türkiye’nin birçok üniversitesinden ve Sağlık Bakanlığı’na bağlı hastanelerden önde gelen öğretim üyeleri, uzman doktorlar ve yanldal araştırma görevlilerinin yoğun katılımı ile gerçekleştirilen sempozyumumuzun her yıl devamlılığının sağlanması planlanmaktadır.
SAĞLADIĞIMIZ HİZMETLER
Tıbbi Onkoloji Polikliniğinde Tıbbi Onkoloji-1 ve Tıbbi Onkoloji-2 olmak üzere 2 poliklinik ile yeni hasta kabulü ve takip-tedavi edilen hastaların kontrolleri yapılmaktadır. Günde 60-80 arasında ayda ise yaklaşık 1500 hastaya hizmet verilmektedir. Hastalarımıza kemoterapi ve hormon tedavilerinin yanı sıra hedefe yönelik tedaviler ve immunoterapiler en güncel gelişmelerin ışığı altında uygulanmaktadır. Ayrıca fakültemiz bünyesinde kanserle uğraşan diğer bilim dalları (Radyasyon Onkolojisi, Patoloji ve Cerrahi Klinikleri) ile koordinasyon içinde kanserli hastalara en üst düzeyde tanı ve tedavi hizmetleri sunulmaktadır. Hastanemizde tümör gruplarına göre ayrı ayrı tümör konseyleri mevcut olup, her hafta düzenli olarak toplanmakta ve bu konseylerde hastalar multidisipliner olarak değerlendirilmektedir.
Tıbbi Onkoloji servisimiz ise 19 yataklı Onkoloji-1 Servisi ve 6 yataklı Onkoloji-2 Servisi şeklinde toplam 25 yataklıdır. Ayda yaklaşık olarak 100-120 hastanın yatış-çıkış işlemleri yapılmaktadır. Servisimizde uzun süreli infüzyonlu kemoterapi uygulamaları, hedefe yönelik tedavilerle palyatif bakım ve destek tedavi uygulamaları yapılmaktadır.
Tıbbi Onkoloji Servisi-1 (9.Kat)
Onkolojik tedavilerin bir kısmının yapıldığı Gündüz Tedavi Ünitesi (kemoterapi ünitesi) 30 hasta kapasiteli olup, günde yaklaşık 40 kadar hastaya hizmet verilmektedir. Kemoterapi Ünitemiz 1996 yılında yenilenerek yeni bina 0. Kat Başhekimlik yanına taşınmıştır. Bu bölümde en az 1 onkoloji yandal asistanı, 1 iç hastalıkları asistanı ve biri sorumlu hemşire olmak üzere toplam 11 hemşire görev yapmaktadır.
Kemoterapi Ünitesi Tedavi Bölümü
Kemoterapi Ünitesi Bekleme Salonu
Poliklinik Çalışma Saatleri:
Onkoloji-1 ve Onkoloji-2 poliklinikleri
Günler |
Başlangıç |
Bitiş |
Pazartesi |
08:00 |
17:00 |
Salı |
08:00 |
17:00 |
Çarşamba |
08:00 |
17:00 |
Perşembe |
08:00 |
17:00 |
Cuma |
08:00 |
17:00 |
Poliklinik Telefon Numarası : 0 462 377 5539
Hastane Santral Telefonu : 0 462 377 50 00
AÇIKLAMA : Mesai Dışı Öğretim Üyesi Özel muayene talepleriniz için de lütfen poliklinik sekreterliği (0 462 377 5539) ile iletişim
kurunuz.