Nükleer Tıp Anabilim Dalı 1984 yılında Prof. Dr. Münir Telatar tarafından kurulmuştur. Bu tarihten itibaren tek dedektörlü gama kamera (TOSHIBA GCA -501 S) ile sintigrafik görüntüleme çalışmaları ve Radyoimmünoassay Laboratuvarı ile hizmet verilmeye başlanmıştır. 2004 yılında Prof.Dr Münir Telatar’ın emekliye ayrılmasından sonra Doç Dr.Bircan Sönmez göreve başlamıştır. 2005 yılında bölüm Hastane poliklinikler binasında -1. kattaki yeni yerine taşınmış ve Ekim 2005 tarihinden itibaren 1 adet çift-dedektörlü gamma kamera(SIEMENS E-Cam Dual Head) kurulmuştur. Ekim 2006 yılından itibaren yüksek doz radyoiyot tedavi amacıyla bölgenin ilk yataklı servisi (iki yataklı) hizmete sunulmuştur.
Nükleer Tıp Anabilim Dalında bugüne kadar 9 Nükleer Tıp Uzmanı yetişmiştir.
Nükleer Tıp Anabilim Dalı Başkanlığı Doç. Dr. Bircan SÖNMEZ tarafından yürütülmektedir.
Nükleer Tıp bölümümüzde cihazların kalite kontrol ve kalibrasyonlarının yapılması, radyoaktif iyot dozlarının içirilmesi, radyonüklid tedavi verilen hastaların takibi ve ölçümlerinin yapılması, radyofarmasötiklerin hazırlanması, enjeksiyonların yapılması,sintigrafi çekimlerinin yapılması, görüntülerin alınması için 5 hemşire 3 tekniker, görüntülerin raporlarının yazılması ve randevuların verilmesi için 2 sekreter ve 1 yardımcı personel ile hizmet vermekteyiz.
Nükleer Tıp Anabilim Dalı bünyesinde; uzun yıllardır Sintigrafik/SPECT görüntülemeler, hiperitiroidi tanısı ile izlenen hastalara ayaktan radyoiyot tedavileri, radyosinovektomi uygulaması ve iki yataklı yüksek doz radyonüklid tedavi ünitesiyle Nükleer Tıp alanında yenilikler de takip edilerek kesintisiz hizmet verilmektedir.