eğitim süreçleri

 

EĞİTİM SÜREÇLERİ

  • Mezuniyet öncesi ve sonrası eğitim programlarının belirlenmesi,
  • Anabilim dalının alt birimleri arasındaki koordinasyonun sağlanması ile eğitim ve sağlık hizmetlerinin iyileştirilmesib(haftalık rutin toplantıların haftada ortalama 3 defa yapılması, bilimsel toplantı ve panellerin düzenlenmesi, ayda en az bir defa Akademik Kurulda eğitimle ilgili yeni kararların alınması),
  • Araştırma görevlileri ve akademik personelin atamaları, yurt dışından gelen öğrencilere staj imkânı tanınması
  • Son üç yıldır gerçekleşen ‘Karadeniz Pediatri Günleri’nin düzenlenmesi gibi konuları içeren faaliyetleri yürütmektedir.

ARAŞTIRMA GÖREVLİSİ EĞİTİM SÜRECİ

Araştırma görevlileri Eylül ve Nisan aylarında yapılan TUS sınavı ile alınmaktadır. Uzmanlık eğitimi süresi 4 yıldır. İlk ve ikinci yıl (toplam 18-20 ay) yataklı servislerde çalışılmakta ve buralarda nöbet tutmaktadırlar. İlk 12 aydan sonrası kıdemli araştırma görevlisi olarak çalışılmaktadır. Servis kıdemliliğine başlamadan önce ve servis kıdemliliği süresince program elverdiğince bilim dallarında birer aylık rotasyonlar yapılmaktadır. Servis hizmetini bitiren araştırma görevlileri bilim dalları, çocuk acil polikliniği ve genel poliklinikte çalışmakta ve bu durumda nöbetlerini çocuk acil polikliniğinde tutmaktadırlar. Her uzmanlık öğrencisi eğitiminin 4-5 ayını tez yaptığı bilim dalında geçirmekte ve yasal olarak yapmakla yükümlü oldukları rotasyonlarını yapmaktadırlar.