aday öğrenci

Genel Bilgi

 

Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde hemşirelik eğitimi 1986 yılında KTÜ Trabzon Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu’nda Ön Lisans Programı olarak başlamıştır.  Sağlık Bakanlığı’nın talebi, Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığı’nın teklifi ve Bakanlar Kurulu’nun 02.11.1996 tarih ve 22805 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan kararı ile kurulan 79 Sağlık Yüksekokulunun  ilgili üniversitelerce faaliyete geçirilmesi ve 22.11.1996 tarihinde Sağlık Bakanlığı ile Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı arasında imzalanan protokol uyarınca ülkemizde hemşirelik eğitiminin sadece lisans düzeyinde verilecek eğitim ile kazanılabileceği kararı doğrultusunda lisans düzeyinde eğitim vermek üzere Trabzon Sağlık Yüksekokulu kurulmuştur. Hemşirelik bölümü lisans eğitimine 01.02.2010 tarihinde alınan Bakanlar Kurulu kararı doğrultusunda Sağlık Bilimleri Fakültesi’nde devam etme kararı alınmıştır. 01.12.2010 gün ve 43307 sayılı Yükseköğretim Kurulu kararı ile Bölüm ve Anabilim dallarının açılması uygun görülmüş olup 2011-2012 Eğitim-Öğretim Yılı itibariyle de öğrenci alımına başlamıştır. Bölümümüz, Hemşirelik Eğitimi Akreditasyon Kurulu tarafından değerlendirilmiş ve 07/04/2023-30/09/2025 tarihleri arasında geçerli olmak üzere AKREDİTE edilmiştir.  Öğrenim süresi 4 yıldır. Dersler Teorik, Laboratuvar ve Uygulama şeklinde yürütülmektedir. Hemşirelik Bölümü'nden mezun olabilmek için öğrencinin 240 AKTS'lik ders yükünü tamamlaması gerekmektedir.

 

Eğitim Öğretim

 

Misyonumuz

Çağdaş bilim, teknoloji, kanıta dayalı yaklaşım ve yöntemler ile eğitilen; birey, aile ve toplumun sağlığını koruma ve geliştirmede bütüncül yaklaşan; bakım verici, eğitici, araştırmacı, yönetici ve liderlik rollerini etkin olarak yerine getiren hemşireleri, mezuniyet sonrası programlarla da akademik çalışma yapacak, temel eğitim ve hemşirelik hizmetlerinin gelişmesine katkıda bulunacak profesyonel hemşireler yetiştirmektir.

Vizyonumuz

Öğrenci, öğretim elemanı, eğitim programları, araştırmaları ile ülkemize model oluşturan, uluslararası düzeyde tanınan ve tercih edilen bir eğitim kurumu olmaktır.

Eğitim amaçlarımız

1.     Mezunlar yasalara uygun olacak şekilde hemşireliğin rol ve işlevlerini mesleki standartlarda yerine getirebilmek için güncel bilgi, beceri ve tutuma sahip olarak kamu ve özel sağlık kurumlarında istihdam edilir.

2.     Mezunlar, sağlıklı / hasta bireyin, ailenin ve toplumun sağlık gereksinimlerini kanıta dayalı ve bütüncül yaklaşımla, bakım ve bilişim teknolojilerini kullanarak tanılar, planlar, uygular ve değerlendirir.

3.     Mezunlar, sağlıklı/ hasta bireylerle ve yakınlarıyla, sağlık ekibi ve diğer disiplinlerle etkili iletişim kurar, mesleki etik ilkelere ve değerlere uygun davranır.

4.     Mezunlar, hemşirelik eğitimi, yönetimi ve araştırma sürecinde rol alır, liderlik üstlenir, yenilikçi, girişimci bir felsefe ile kariyer hedefleri doğrultusunda yaşam boyu öğrenmeyi benimser.

Akademisyenlerimiz

Bölümümüzde 5 profesör, 7 doçent, 5 doktor öğretim üyesi, 4 öğretim görevlisi, 14 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 35 öğretim elemanı bulunmaktadır. Öğretim elemanlarımız sorumlu oldukları lisans ve lisansüstü dersleriyle birlikte birçok bilimsel araştırma ve projelerde de görev almaktadır. Bölümümüzde öğretim elemanları tarafından yürütülen KTÜ BAP ve TÜBİTAK gibi projelere öğrencilerin katılımı ve teşvik edilmesine önem verilmektedir. AB çerçeve programlarındaki projelere başvurma çalışmaları sürerken yurt dışındaki bazı üniversitelerle de ortak çalışmalar ve işbirlikleri kurulmaktadır.

Uygulamalı Ders/ Mesleki Eğitim

KTÜ Hemşirelik Bölümü öğrencilerinin lisans derecesini alabilmeye hak kazanabilmeleri için tamamlamaları gerekli ders kredisi yanında eğitimlerine katkıda bulunacak şekilde, pratik bilgi ve becerilerini artırmak amacıyla mesleki eğitim ve uygulamalı ders almaları zorunludur.

Değişim Programları

Üniversitemizde öğrenci değişim programları Dış İlişkiler Ofisi Değişim Programları Koordinatörlüğü tarafından yürütülmektedir. Değişim programları öğrencilerimize yurtiçi ve yurtdışından eğitim alma ve staj yapma olanağı sağlamaktadır. Değişim Programları Koordinatörlüğü bünyesinde:

·       1) Erasmus+ Değişim Programı Birimi

·       2) Farabi Değişim Programı Birimi

·       3) Mevlana Değişim Programı Birimi

olmak üzere 3 farklı birim yer almaktadır.  Değişim programları hakkında ayrıntılı bilgi almak için üniversitemizin Değişim Programları Koordinatörlüğü sayfasına bakabilirsiniz.

https://www.ktu.edu.tr/dio

Ders Bilgileri
Bölümümüze ait Ders Bilgi Paketleri için tıklayınız.

https://katalog.ktu.edu.tr/DersBilgiPaketi/generalinfo.aspx?pid=2340&lang=1

 

Laboratuvar ve Uygulama

 

Bölümüzde Hemşirelik Uygulama Laboratuvarı ve Hemşirelik Esasları Uygulama Laboratuvarı olmak üzere iki adet eğitim laboratuvarı bulunmaktadır. Laboratuvarlarda temel hemşirelik uygulamalarına (damar yolu açma, enjeksiyon yapma, vücut boşluklarına tüp uygulama vb.) imkan veren bir yetişkin simülatör maket, üç adet yetişkin maket, kol ve kalça maketleri, 1 simülatör İM. enjeksiyon maketi, kalp-solunum masajı yapılabilen KPR maketi, doğum maketi, epizyo maketi, pelvik muyene ve RİA uygulama maketi, vajinal tuşe maketi, yenidoğan bakım ve uygulama maketi, iskelet, anatomi maketi, tansiyon aletleri, dereceler, baskül, aspiratör, göğüs tüpü drenaj aleti ve iki adet tedavi arabası vb. bulunmaktadır. Uygulama alanlarımız ise üniversite hastaneleri, sağlık bakanlığına bağlı hastaneler, aile ve toplum sağlığı merkezleri, milli eğitim bakanlığına bağlı okullar, çocuk esirgeme kurumları, huzurevleri, rehabilitasyon ve aile danışma merkezleridir.

 

Mezunlarımız ve İstihdam

 

Sağlık Bakanlığı, Kamu Hastaneler Birliği, Üniversite Hastaneleri, Özel Hastaneler, Aile Sağlığı Merkezi, Özel Hemşirelik Hizmetleri, KETEM (Kanser Erken Teşhis ve Tarama Merkezi), Evde Bakım Merkezi, Huzurevi, Çocuk Esirgeme Kurumu, Diş Hastanesi, Milli Eğitim Bakanlığı'na Bağlı Kamu Kurum ve Kuruluşları, Sağlık Yüksek Okulu/ Sağlık Bilimleri Fakültesi/ Hemşirelik Fakültesi, fabrika, okul ve iş yeri gibi çeşitli çalışma alanlarında bulunan sağlık bölümleridir.

 

Çift Ana Dal ve Yan Dal

 

Bölümümüzde çift ana dal ve yan dal programı bulunmamaktadır.

 

Taban Puanı

 

                                                                  2023

 

Kontenjan

Yerleşen Sayısı

0,12 Katsayı ile Başarı Sırası

Taban puanı

Genel Kontenjan

160

160

156.300

367,86498

 

Okul Birincisi Kontenjanı

4

4

204.175

342,60958

YÖK Atlas Bölüm Bilgisi

 

Bölümümüz ile ilgili YÖK Atlas üzerinden bilgi almak için tıklayınız.

https://yokatlas.yok.gov.tr/lisans.php?y=106210892