Davetli Konuşmacı

Ebelik Bölüm Başkanı Doç. Dr. Songül Aktaş;  15 Mayıs 2024 tarihinde Trabzon ilinde Avrasya   Üniversitesi tarafından düzenlenen, Avrasya Üniversitesi Rektörü sayın Prof. Dr. Füsun Terzioğlu başkanlığında yürütülen  “II. Ulusal Hemşireler Geleceğimiz Sempozyumu “ adlı bilimsel etkinlikte;  "Bakın Kalitesi ve Simülasyon Eğitimi, Yapay Zeka Uygulama Örnekleri" konusunda konuşma yapmıştır. Aktaş konuşmasında, bakım odaklı hizmet veren ebelik ve hemşirelik mesleğinde simülasyon eğitiminin önemine vurgu yaptı. Ayrıca konuşmasında bakım kalitesinin artmasının eğitim kalitesiyle doğrudan ilişkili olduğunu vurguladı ve  simülasyon eğitiminin  bakım sonuçları üzerine etkisini gösteren çalışma örneklerini sundu. Ayrıca konuşmasında Aktaş, üniversitemiz  KTÜ  Tıp Fakültesi İyi Hekimlik Uygulamaları ve Tıbbi Simülasyon Merkezinin alt yapı olanakları, verdiği ulusal ve uluslararası eğitimler, bilimsel çalışmaları   hakkında da katılımcılara bilgi sundu.

11 Haziran 2024