2024-2025 akademik faaliyetler

Osmanlıların İkindi Güneşi: Yavuz Sultan Selim Paneli

Bir cihan padişahı ve Osmanlı Devleti’nin 9. padişahı olan Yavuz Sultan Selim’in vefatının 504. yıl dönümü dolayısıyla Üniversitemiz ve Trabzon Üniversitesi ile iş birliğinde düzenlenen “Osmanlıların İkindi Güneşi: Yavuz Sultan Selim” Paneli, Rektörümüz Prof. Dr. Hamdullah ÇUVALCI, Rektör Yardımcımız; Prof. Dr. Bünyamin ER, Prof. Dr. Prof. Dr. Ali TEMİZ ve Prof. Dr. Ömer Faruk URSAVAŞ, Trabzon İl Jandarma Komutanı Tuğg. Bahittin Murat YAKIN, Sahil Güvenlik Doğu Karadeniz Grup Komutanı Sg. Bnb. Aytaç BAYIRLI, Trabzon İl Müftüsü Selami AYDIN, Trabzon Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Emin AŞIKKUTLU ile akademisyenler, öğrenciler ve davetlilerin katılımıyla Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi.